Hvordan oppnå den perfekte maskepassformen – GARANTERT

Denne artikkelen er hentet fra

https://www.apneaboard.com/forums/Thread-How-to-How-to-achieve-the-perfect-mask-fit-GUARANTEED

Den omhandler neseputer

jeffy1958 Skrev:
Jeg er verken lege eller medlem av helsepersonell. Jeg er ikke ingeniør eller designer av CPAP-utstyr. Jeg er ikke tilknyttet noen selskap knyttet til noen form for CPAP-utstyr. Jeg mottar ingen kompensasjon for eventuell informasjon jeg måtte gi som kan være nyttig. Det du nå skal lese, fungerte for meg og bør ikke brukes som erstatning for produsentens skriftlige instruksjoner. Dette er skrevet for å tilby retningslinjer for de som måtte ha behov.

Jeg har brukt CPAP, faktisk APAP, siden oktober 2010. Jeg gikk inn i dette med motstand. Det var ingen måte jeg skulle sove med en stor plastbrikke i ansiktet mitt hver natt. Men den første uken i desember hadde jeg en drastisk omdanning i tankegangen min takket være en briljant kardiolog ved navn Peter. Jeg har hjertesykdom, og jeg må kanskje ikke ha måttet gjennomgå det jeg gjorde sommeren 2010 hvis jeg hadde gått til ham fra starten. Jeg vil ikke kjede deg med detaljene, det er en post med tittelen “OSA og hjertet ditt”, du kan lese om det hvis du vil.

http://www.apneaboard.com/forums/Thread-…your-HEART

Som et resultat av tenkningen min bestemte jeg meg for å fokusere all innsats på å få den perfekte masken til å passe og hjelpe så mange mennesker (slangetryner) som mulig.

Jeg har vært mekaniker nesten hele livet mitt. Lært hvordan du feilsøker og reparerer ting mens jeg vokste opp på en gård på slutten av 60-tallet og tidlig på 70-tallet. Fortsatte i militæret, U.S.A.F., som flymekaniker sent på 70-tallet, 80-tallet og tidlig på 90-tallet. Ble utskrevet tidlig på 90-tallet og har vært industrikmekaniker siden den gang. Opplæringen og erfaringene mine har lært meg aldri å akseptere det åpenbare, men å se på alle vinkler og muligheter for å finne den beste løsningen. Jeg er ikke en ingeniør; jeg bruker den sunne fornuft-tilnærmingen. Vennligst ikke ta dette som en respektløshet overfor ingeniører. {Hvorfor er delen som er ødelagt og holdt på plass med bare to bolter, bak noe som er holdt på plass med 20? Så jeg må takke dem for jobbsikkerheten min.} Det meste av det jeg har lært om å tilpasse masken min, fant jeg på egen hånd ved å bruke prøving og feiling. Men det viktigste å huske er TÅLMODIGHET. Du trenger tålmodighet for å oppnå den mest komfortable (perfekte) maskepassformen. Hvis du ikke kan være tålmodig og blir frustrert, har du ingen sjanse. Derfor; ikke kast bort tiden din med å lese videre. Det vil ikke ha nytte for deg.

CPAP kan bare hjelpe deg med å sove bedre hvis du har en godt tilpasset maske uten lekkasjer.

Hvorfor må en av de viktigste delene av behandlingen vår være den mest utfordrende og/eller smertefulle å få riktig? Alle CPAP-masker fungerer med alle maskiner. Er det et ingeniørproblem? Man skulle nesten tro det på grunn av de mange forskjellige typene og stilene av masker tilgjengelige for søvnapnépasienter. Det kan ikke være så mange inkompetente ingeniører. Så hvorfor kan ikke de fleste pasienter få en god passform? Det må være måten tankene våre var/er trent til å tenke på. Hvis det lekker – stram til. Når det gjelder å tilpasse masken din riktig, hold dette, det viktigste i tankene:

Å STRAMME ER IKKE ALLTID SVARET!!!

Gå og hent masken din. Se på den, ta på den, kjæl med den, føl den, stryk den eller gjør hva som er nødvendig for å bli intim med masken din. Den kommer til å være intim med deg hver natt. Den kommer til å være en del av deg. Den må være det hvis du vil nyte livet til det fulle. Hvis ikke, hva er poenget? Du vil ikke få fullt utbytte av CPAP-behandlingen hvis du sover ubehagelig hver natt.

Fakta 1: Du må utvise ekstrem tålmodighet når du prøver å tilpasse masken. Ja, dette er verdt å gjenta. Du må ha tålmodighet.

Fakta 2: Du må ha en P.M.A. Det vil si: Positiv mental innstilling når det gjelder alt som har med din CPAP-behandling å gjøre. Positiv holdning = positive resultater. Negativ holdning = negative resultater.

Fakta 3: Hvis du husker ingenting annet fra dette, husk Jeffys filosofi: Det tankene kan forestille seg og tro; kroppen vil oppnå!

Fakta 4: Slangetryner er normale mennesker; det er resten av verden som er unormal. Det kreves en veldig spesiell person å sove med en stor plastbit og en 6 fots slange festet til hodet hver natt!!! Og se sexy ut for våre livspartnere.

Fakta 5: Stramming er ikke alltid svaret. Bare fordi det lekker, ikke anta at det må strammes.

Fakta 6: Luften som leveres fra maskinen lager tetningen rundt ansiktet ditt.

Fakta 7: Hodebåndet holder masken på plass og har veldig lite å gjøre med tetningen.

Fakta 8: Hodebåndreimene dine må være like lange. Ujevne reimer vil få masken til å forskyve eller vri seg i ansiktet ditt, noe som vil ødelegge tetningen og forårsake lekkasje.

Fakta 9: Bare fordi det lekker rundt toppen, ikke anta at du må justere toppreimene. Akkurat som om det lekker rundt bunnen, ikke anta at du må justere bunnen. Noen ganger må du tenke motsatt.

Fakta 10: Din kliniker vet mindre om deg enn du gjør, og de håndterer mange forskjellige typer maskiner. Derfor; de er eksperter i ingenting.

Fakta 11: Du må vite alt som er å vite om maskinen din og alle dens tilbehør. Spesielt masken. Hvor godt kjenner du alle de andre kroppsdelene dine? Du må kjenne masken din som du kjenner en fot eller hånd eller…

Fakta 12: Eventuelle reimjusteringer skal være små, minimale, små, små, osv.; osv; justere samme mengde på begge sider.

Nå som du kjenner fakta, la oss prøve å få den riktige (perfekte) passformen. Du bør ikke føle press fra masken som presser på pannen din. Fjern hodebåndet og slangen fra masken, legg deg flatt på ryggen og legg den på ansiktet ditt. Dette er omtrent hvordan det skal føles hvis det er riktig, ingen luftstrøm. Bare vekten av masken. Du skal ikke ha noen merker i ansiktet når du våkner opp. Huden din er mye mer elastisk enn gummi eller silikon som brukes til å lage masken. Koble slangen til masken og maskinen, la hodebåndet være av, og slå på maskinen. La den nå opp eller gjøre hva som helst for å komme til full driftsmodus. Hold masken på plass med fingertuppen og lett trykk. La du merke til hvordan tetningen fylles med luft? Dette er det som lager tetningen, ikke hodebåndet. Mens du holder masken på plass med fingertuppen din, med lett trykk og sørger for at det ikke er lekkasjer, snu deg på siden. Hvor mye press må du påføre med fingeren for å holde masken fra å lekke? Dette er omtrent hvor stramt du må justere hodebåndet.

Masken din skal være fylt med luft når du tilpasser den.

Nå kan vi feste og justere hodebåndet. Hodebåndet må være LIKE. Hvis hodebåndet er ujevnt, vil masken ha en tendens til å forskyve eller vri seg i ansiktet ditt, noe som vil ødelegge tetningen og forårsake lekkasjer. De fleste hodebånd, de jeg har sett på, er konstruert i ett stykke. Den enkleste måten å finne midten på er å helt åpne reimene fra borrelåsen og brette dem i to. Brettet er midten, som du kan merke med kritt, tape eller en annen type ikke-destruktiv markør. Du skal nå ha to merker; ett for midten av toppreimene og ett for midten av bunnsreimene. Avstanden fra toppmerket til toppankerpunktene på masken din bør være lik. Avstanden fra bunnmerket til bunnen ankelpunktene på masken din bør være lik. ALLE FIRE TRENGER IKKE NØDVENDIGVIS Å VÆRE DE SAMME – IKKE PRØV EN GANG!!! Toppene må være like hverandre, og bunnen må være like hverandre. Ja; nøyaktig ville være best! Du må finne ut ditt eget “startpunkt”. Husk hvor mye trykk du trengte for å holde masken på plass med fingertuppen? Det skal være din guide til et startpunkt. Når du har på masken, med hodebånd, mens du sitter, vil det føles som om den kommer til å falle av. Dette er normalt fordi vi ikke sover i denne posisjonen. Legg deg ned og sjekk for lekkasjer. Husk at lufttrykket fra maskinen din vil prøve å blåse (skyve) masken av ansiktet ditt. Hodebåndet er der for å forhindre at dette skjer. Tenk litt over hva som skjer i et øyeblikk. Silikontetningen fylles med luft og skaper tetningen, luften får også masken til å “flyte” på ansiktet ditt, og hodebåndet er “ankeret”, så å si. Masken veier ikke så mye, luften prøver å skyve den av ansiktet ditt, så hvorfor trenger du mye remtrykk for å holde den nede?

Nå kommer justeringsdelen. Dette er avgjørende for å oppnå den “perfekte” passformen. Den som lar deg sove uten å innse at du har på deg en maske. Vel, nesten. Juster det til det slutter å lekke. Sørg for at du justerer begge sider likt. Prøv det i alle soveposisjoner; på ryggen (ikke anbefalt), venstre og høyre side. Hvis det lekker; gjør nødvendige justeringer. Husk at hvis det lekker på toppen… Faktum 9. Når du har oppnådd “ingen lekkasje”, prøv å justere justeringen tilbake omtrent halvparten av det du gjorde. Så latterlig som dette høres ut, kan den sekstende eller trettendedelen av en tomme gjøre en forskjell. Dette er hvor tålmodighetsdelen kommer inn. Du må legge fra deg frustrasjonen i gangen og ut av soverommet ditt. Når du først har det nøyaktig som du vil ha det, merk hodebåndet. (En liten søm, permanent penn, etc., etc.) Vasking vil endre hvordan det passer, og du vil trenge et startpunkt. Hodebåndet ditt vil strekke seg over tid, og du vil trenge å gjøre svært små justeringer. Hvis du tar deg tid, kan du få dette perfekt for deg. Jeg jobbet med det i en uke før jeg til slutt fikk det til. Når den natten kommer, vil du hoppe høyt av glede. Familiemedlemmene dine vil tro at du har gått av skaftet fordi de ikke vil forstå. Dine Apnea-venner vil forstå, og sjansene er at vi vil hoppe høyt med deg! Jeg vet at jeg vil hvis jeg hører om suksesser basert på informasjon fra denne artikkelen.

Husk: Positiv holdning = positive resultater og små, jeg mener SMÅ justeringer. Du kan og vil oppnå den ultimate passformen. Jeg vet det i hjertet mitt. Jeg heier på deg. LYKKE TIL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.